Egy újabb recept a Bake-ből.
2 tojás
175g cukor (és még 15 gramm a szóráshoz)
100g vaj
1/2 tk vaníliakivonat
75ml tej
125g liszt
1/2 tk fahéj
2 és egy negyed 😀 tk sütőpor
2 kis (vagy 1 nagy) alma
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Mixerrel felverem a tojást a cukorral és a vanília kivonattal, közben összeolvasztom a vajat a tejjel. Itt volt egy kis félreértésunk Rachellel, mivel 3 oz vajat irt, ami 75g lenne, de nekem egy másik recepten járt az eszem, es automatikusan tettem a tejbe a 100g vajat. Ami fel sem tűnt mostanáig, jó lett így is. Alacsony fokozatra állítom a gépet, es lassan tojásokhoz öntöm a vajas tejet, aztan a lisztet a sütőporral és fahéjjal. Ezután átöntöm a formába. A recept 20x20cm-es négyzet alakút adott meg, nekem ilyen nincs, kb 20-22cm-es kerekben sütöttem. Meghámozom és vékonyra szeletelem az almát, és finoman a tésztába nyomkodom őket. Elmerülnek, de nembaj, így jó.:) Megszórom cukorral a tetejét mielőtt sütőbe teszem. 20-25 percig sütöm. Isteni finom! Az én ízlésemnek lehetne kevésbé édes, legközelebb csökkentem a cukormennyiséget, de én nem vagyok annyira édesszájú.
Rachel ajánl egy málnás-körtés verziót is, úgy is nagyon finom lehet. A könyv eddig igen jól szerepel.
Rachel Allen: Bake
pont ma mondtam egy blogon, hogy az az egyik új kedvencem. hát Te vagy a másik új kedvencem. klassz dolgaid vannak..
nagyon köszi 🙂 megeri irogatni.
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy hol lehet megrendelni Rachel Allen szakácskönyvét? előre is köszönöm!!